CF body bg test

Werkplaatsen

In een fabriek worden dingen gemaakt, zo ook in de Chocoladefabriek! We hebben diverse werkplaatsen ingericht, met als doel het stimuleren van ontwikkeling en het maken van kennis. Naast de Drukkerswerkplaats als partner hebben we de Jeugdwerkplaats en de Mediawerkplaats. Waar zowel kinderen als volwassenen kunnen ‘maken en leren’!

De jeugdwerkplaats

Jeugdwerkplaats Chocoladefabriek

We hebben een speciale plek gemaakt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Lezen, luisteren, spelen, uitvinden, vertellen, dingen maken of zomaar een beetje wegdromen. Het kan allemaal in de Jeugdwerkplaats.

De Chocoladefabriek is er voor alle kinderen. Maar we weten dat die niet allemaal hetzelfde zijn. Ieder kind is op een andere manier nieuwsgierig en leert op eigen wijze. Sommige kinderen zijn altijd met taal bezig, andere maken liever rekensommetjes. Je hebt kinderen die van sport houden of die altijd lopen te neuriën. En weer anderen struinen het liefst door de natuur om met een broekzak vol stenen en schelpen thuis te komen.

Hoe zorg je dat al die verschillende kinderen plezier krijgen in lezen en leren? Door ze aan te spreken op hun eigen talenten en nieuwsgierigheid! Daarom hebben we de Jeugdwerkplaats zo ingericht dat er voor elk kind iets te leren, te lezen en te ontdekken is. Je vindt er tafels om aan te werken, met daaromheen kasten vol materialen. Gereedschap, spelletjes, vergrootglazen, knutselmaterialen, tekenspullen en nog veel meer. Er zijn bankjes om te lezen, te luisteren of bezig te zijn met de iPad. En er is zelfs een echt aquarium!

Op een grote presentatiewand vlakbij de Jeugdwerkplaats kunnen de eigen creaties van de kinderen geëxposeerd worden.

De mediawerkplaats

Lezen is niet de enige manier om te leren en informatie tot je te nemen. Digitale media maken het mogelijk creatieve verbindingen te leggen tussen tekst, beeld en geluid. Zo ontstaan nieuwe manieren om verhalen te vertellen en informatie over te dragen. Die horen vanzelfsprekend ook bij onze collectie. Daarom hebben we de Mediawerkplaats ingericht.

Wil jij leren hoe je zelf mediaproducties kunt maken? Of ben je al deskundig en vind je het fijn om jouw kennis en netwerk te delen met jongeren, kunstenaars of filmmakers? Onze Mediawerkplaats is een plek waar je individueel of in samenwerking met anderen aan het werk kunt. Een green screen, computers en geluidsopnameapparatuur. Alles is aanwezig om professionele film- en geluidsopnames te maken. Je kunt aan de slag met foto- en videobewerking, animatie, het mixen van geluid, het componeren van muziek of het bouwen van games.

Is er elders in de Chocoladefabriek een evenement of een speciale bijeenkomst? Dan kan de video-opname daarvan aangestuurd worden vanuit de Mediawerkplaats. De ruimte is uiteraard ook geschikt voor het geven van workshops en cursussen aan amateurs en professionals.

Mediawerkplaats Chocoladefabriek