Logo Gouda Bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht

16 december 2022

In de Jeugdwerkplaats op de begane grond maak je tussen 15.00 uur en 17.00 uur kennis met virtual reality. Stap in de grote Glazen Lift van meneer Wonka en ga mee op een fantastische reis naar Winterwereld. Je taak is om al het afval dat de Rommelaars hebben achterlaten op te ruimen terwijl je over het landschap zweeft. Leeftijd vanaf 11 jaar, toegang gratis. En terwijl je wacht kun je gelijk op de foto in / met Jouw Favoriete Boek!

Groeten uit Gouda! Kom tussen 15.00 uur en 17.00 uur bij het Streekarchief een ansichtkaart met foto’s uit het archief van Gouda bij Kaarslicht schrijven. Wij versturen ‘m voor je!

Op de tweede verdieping kun je een kijkje nemen in de fonkelnieuwe Techniekwerkplaats en iets maken voor kerst.

Sinds september zit Mirakel Musicaltheater in de Chocoladefabriek. Om 16.30 uur kun je genieten van een Mirakels optreden!

Natuurlijk kun je vanaf 9.00 uur al eten en drinken bij Kruim, maar vanaf 16.30 uur is er een stamppottenbuffet! Zuurkool met worst? Of toch boerenkool of hutspot? Spekjes of rookworst? Of liever een vegetarische maaltijd? Stel zelf je stamppot samen!

Volledige programma

Het programma van Gouda bij Kaarslicht start om 14.00 uur met een openingsconcert. Dit is ook de starttijd voor het middagprogramma op verschillende locaties binnen en op straat in de Goudse binnenstad en op de Markt. Er is een divers aanbod van zang, toneel, muziek in diverse stijlen, tableaus vivant, enzovoort. Vanaf 19.00 uur start het centrale programma bij de boom het traditionele hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht. Onze Markt is dan volledig door kaarslicht verlicht in de huizen en winkels, met als stralend middelpunt ons Gotische stadhuis met achter de ramen 1.500 kaarsen. Dit programma is een combinatie van samenzang, muziek, het kerstverhaal en speeches. De grande finale is natuurlijk de ontsteking van de lichtjes in de boom. Na de ceremonie bij de boom kun je nog genieten van de programma’s op verschillende locaties tot ongeveer 22.00 uur.

Ga naar goudabijkaarslicht.nl voor alle informatie.