Instagram

Nacht van de Goudse Verhalen

Zaterdag 14 mei vierde de Chocoladefabriek de Nacht van de Goudse Verhalen

En hoe! Graaf Floris V zelf opende het feest om 20.00 uur met een Gigantisch vrolijk optreden. Vanaf dat moment was het een komen en gaan van artiesten op het hoofdpodium. Zo waren er optredens van Simon van der Geest, De Droominee en Miss Starling. Maar je kon veel meer doen dan luisteren! In alle ruimtes en hoeken van de Chocoladefabriek waren er activiteiten. Je kon leren podcasten, meedoen met een masterclass spoken word, je eigen stopmotionfilmpje maken en een workshop dichten of verhalen schrijven volgen. Je ontdekte je familiegeschiedenis, maakte een tijdreis door Gouda, sloot met je zaklamp aan bij een rondleiding of snuffelde tussen de boeken: net wat je wilde. Natuurlijk kon je de hele avond door aanschuiven bij een van de verhalenjagers om je eigen Gouda Verhaal op te laten schrijven. De Nacht van de Goudse verhalen sloot om 24.00 uur af met de Nachtburgemeester, die een verhaaltje vertelde voor het slapengaan.

Goudse Verhalen: lees, deel en doe mee!

Van donderdag 14 april tot en met zaterdag 17 september 2022 is het feest. Want Gouda viert 750 jaar stadsrechten! Gouda750 is een zes maanden durende citytrip voor jong en oud, vol grote en kleine evenementen waaraan iedereen kan meedoen. In tal van projecten werken inwoners, bedrijven en organisaties samen om het Gouda van nu door te geven aan de generaties na ons. “Goudse Verhalen’ is er één van.

Samen met de andere bewoners van de Chocoladefabriek verzamelen de Bibliotheek Gouda en Streekarchief Midden-Holland mooie, grappige, emotionele, kritische en bijzondere verhalen over Gouda. Van Gouwenaars, jong en oud, maar ook van ex-Gouwenaars, werknemers in Gouda én toeristen. 750 verhalen in totaal. In september 2022 wordt die schat aan verhalen op een ludieke manier aan de stad overhandigd.

Lees de verhalen, deel ze en laat je inspireren. We nodigen je uit ook jóuw Goudse Verhaal te vertellen!

Programma

Programma van Nacht van de Goudse Verhalen

Artikel AD over (de Nacht van) de Goudse Verhalen

Gouds Verhaal over de Nacht van de Goudse Verhalen

Bekijk de fantastische foto's die Astrid den Haan maakte