sluit menu menu

16 oktober 2023

Zes winnende Goudse varianten World Press Photo

Jurering Goudse variant World Press Photo

Zes fotografen winnen met hun Goudse variant van World Press Photo. De foto’s tonen thema’s als klimaat, herdenken, vieren, samenleven en rechtsstaat. In aanloop naar de expositie in de Chocoladefabriek worden de winnende Goudse foto’s in Het Kontakt geplaatst samen met een winnende foto van World Press Photo. Daarnaast zijn de zes foto’s straks te zien als side-expositie in de Chocoladefabriek.

Thierry van Vugt, juryvoorzitter: “Met deze wedstrijd geven we de World Press Photo-tentoonstelling ook onze eigen Goudse toegift. Een keuze maken uit alle inzendingen was best lastig. Een winnende foto moet spreken, uit zichzelf een verhaal vertellen. Naast een goede foto zijn natuurlijk. Uiteindelijk was de jury gelijkgestemd en zijn deze zes foto’s als winnaars gekozen. Dank aan alle Goudse inzendingen!”

De winnende foto’s zijn gemaakt door: Astrid den Haan, Harry Veenendaal, Linda Mensinga, Maaike Hoonhout, Dorrie Bottenberg en Mariëtte Lock.

World Press Photo in Gouda

In de World Press Photo Exhibition 2023 zie je de beste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar. Indrukwekkende foto’s met elk een eigen verhaal. Verhalen die ertoe doen.

World Press Photo komt naar Gouda in de Chocoladefabriek, van zaterdag 25 november t/m zondag 17 december van 10.00 tot 20.00 uur. Je kunt gewoon naar binnen lopen.