sluit menu menu

zaterdag 2 maart 2024 / 14:00

10 jaar Chocoladefabriek!

Logo 10 jaar Chocoladefabriek

In 2024 bestaat de Chocoladefabriek 10 jaar! Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.

Begane grond

Op de begane grond treedt Mirakel Musicaltheater op en kun je luisteren naar Johan Draait. Van 16.30 uur tot 18.00 uur de grote kun-jij-er-chocola-van-maken-quiz! Quizmasters zijn Peterpaul Kloosterman en cabaretier en televisiepresentator Rob Urgert. Meld je snel aan: chocoladefabriekgouda.nl/quiz

In het grote rode boek kun je aangeven wat je favoriete boek is en waarom.

Ook kun je foto's uit het verleden van de Chocoladefabriek bekijken!

In de Jeugdwerkplaats is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een Ontmoetingscafé met taalspellen voor volwassenen.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping van de Chocoladefabriek bevindt zich de Drukkerswerkplaats. Vaklieden zetten hier op ambachtelijke wijze tekst met behulp van loden letters. Iedere woensdag is deze drukkerij volop in bedrijf. Maar ook op 2 maart kun je hier tussen 14.00 uur en 16.00 uur een kijkje nemen én zelf iets drukken. 

Streekarchief Midden-Holland en bibliotheek Gouda lichten via pallets allerlei boeken uit. Bijvoorbeeld vergeet-me-nietjes: boeken die je de afgelopen 10 jaar misschien over het hoofd gezien hebt maar die zeer de moeite waard zijn. Ook werken we graag met gastcuratoren: Gouwenaars die hun leestips met ons delen. In dit geval is dat Roald van Elswijk, die maar liefst ruim dertig vertalingen heeft van Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl!

Tweede verdieping

Bij Mirakel Musicaltheater kunnen kinderen leren zingen, dansen en toneelspelen! De lessen zijn op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje in de ruimtes. Kinderen kunnen er op 2 maart tussen 14.00 uur en 16.00 uur worden geschminkt.

VRSPACE is de technologiepartner van de Chocoladefabriek Gouda. Op de tweede verdieping vind je de Digitale Speeltuin, waar kinderen en volwassenen tussen 14.00 uur en 16.00 uur allerlei games kunnen doen. Bekijk de VR-cinema, doe een tablequiz, maak gebruik van een van de gamestations of ga de strijd aan in een racesimulator!

In de Techniekwerkplaats kunnen kinderen kennis kunnen maken met de mogelijkheden van techniek en technologie. Er is tussen 14.00 uur en 16.00 uur een speciale editie van de 'werkplaats op zaterdag' in samenwerking met Streekarchief Midden-Holland rond het thema 'De tijd staat niet stil'. Misschien kunnen we wel een tijdmachine maken!

Johan Draait zorgt voor een lekker muziekje.