sluit menu menu

Verlies jezelf vandaag in het leven van vroeger

Streekarchief Midden-Holland

Het geheugen van de streek, zo kun je Streekarchief Midden-Holland wel typeren. Want hier worden de archieven van deze regio bewaard. Ben je op zoek naar je voorouders? Wil je de geschiedenis van je huis, straat of dorp onderzoeken? Je bent welkom in het streekarchief, of je nu historicus bent of toevallige voorbijganger. Dit is dé plek om op zoek te gaan naar historische informatie. Maar ook om anderen te ontmoeten waarmee je historische kennis en verhalen kunt uitwisselen.

Streekarchief Midden-Holland beheert een groot aantal archieven en bijzondere verzamelingen. De overheidsadministratie van de gemeentes bijvoorbeeld, die na een periode van 20 jaar voor iedereen is in te zien. Maar ook particuliere archieven van scholen, kerken en verenigingen en een uitgebreide collectie foto's, plattegronden, oorlogsdocumentatie en regionale kranten. Een bijzondere plaats wordt ingenomen door de Goudse stadslibrije, een schitterende collectie oude boeken, aangelegd sinds 1594.

Op onze website kun je je alvast voorbereiden op je onderzoek. Foto’s en sommige andere bronnen zijn gedigitaliseerd en online te bekijken. Van andere archiefstukken of boeken kun je de beschrijving lezen om ze vervolgens aan te vragen. Wij zorgen voor transport vanuit ons nieuwe Gouwedepot en leggen de stukken op het afgesproken tijdstip voor je klaar in de Chocoladefabriek. We zijn er op dinsdag van 10.00 tot 20.00 uur en op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Maak altijd een afspraak

Meer weten? Neem contact met ons op via (0182) 52 18 21 of info@samh.nl. Of maak gebruik van de chatfunctie.