sluit menu menu

Ons verhaal

Wij zijn altijd in bedrijf: 7 dagen per week kun je bij ons terecht.

De Chocoladefabriek is een inspirerende en dynamische omgeving waar altijd iets te doen en te ontdekken is. Waar we graag onze kennis en collectie delen. Een plaats waar kennis en ambacht elkaar ontmoeten, waar je graag bent, waar je verleden en toekomst ervaart, verhalen van anderen hoort en nieuwe gezichtspunten ontdekt. Zodat je uiteindelijk weer nieuwe kennis ontwikkelt. Maakwerk, zoals dat hoort in een fabriek.

Kom kijken, lezen, delen en genieten van bijzondere ontmoetingen, rijke historie en culturele bedrijvigheid. Het kan allemaal. Ja, ook proeven. Van de geurige koffie en smakelijke gerechten van Kruim. Terwijl de kinderen een boek erbij zoeken of de wonderen van taal ontdekken in de Jeugdwerkplaats.

Geniet je buiten op het terras? Kijk dan ook eens naar boven en ontmoet Leo Vroman, Goudse dichter en wetenschapper. Een 3 meter hoog kunstwerk gemaakt door beeldend kunstenaar Jeroen Henneman.

Bekijk hier een film over de Chocoladefabriek.

Goudse Verhalen
Het draait in de Chocoladefabriek niet alleen om ons verhaal, maar juist ook om dat van anderen. In 2022 had Gouda 750 jaar stadrechten. Streekarchief Midden Holland en de bibliotheek Gouda zijn op zoek gegaan naar 750 verhalen over de stad. Verhalen van iedereen voor iedereen. Over grote en kleine gebeurtenissen in het verleden, het heden en de toekomst. Deze Goudse Verhalen vind je op goudseverhalen.nl én op een interactieve wand op de begane grond van de Chocoladefabriek.