sluit menu menu

vrijdag 15 december 2023 / 10:00

Gouda bij Kaarslicht

Logo Gouda bij Kaarslicht

Dit jaar is het alweer de 68e editie van Gouda bij Kaarslicht. Ook in de Chocoladefabriek is er van alles te doen

Op de tweede verdieping vind je de World Press Photo Exhibition in Gouda!

In de ruimte van VRSPACE is ‘Modules’ te bewonderen. Het is een project van digital artist Maxim Zhestkov waarbij verschillende vormen van kunst - architectuur, sculpturen, film en muziek - samenkomen in een intense, interactieve virtuele ervaring. Geschikt voor mensen vanaf 16 jaar.

Op de eerste verdieping is er een expositie met persfoto’s uit de collectie van Streekarchief Midden-Holland.

Om 16.30 uur kun je genieten van een Mirakels optreden!

Natuurlijk kun je vanaf 10.00 uur al eten en drinken bij Kruim, maar vanaf 17.30 uur is er een stamppottenbuffet! Zuurkool met worst? Of toch boerenkool of hutspot? Spekjes of rookworst? Of liever een vegetarische maaltijd? Stel zelf je stamppot samen!

Volledige programma

Het programma van Gouda bij Kaarslicht start om 14.00 uur met een openingsconcert. Dit is ook de starttijd voor het middagprogramma op verschillende locaties binnen en op straat in de Goudse binnenstad en op de Markt. Er is een divers aanbod van zang, toneel, muziek in diverse stijlen, tableaus vivant, enzovoort. Vanaf 19.00 uur start het centrale programma bij de boom het traditionele hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht. Onze Markt is dan volledig door kaarslicht verlicht in de huizen en winkels, met als stralend middelpunt ons Gotische stadhuis met achter de ramen 1.500 kaarsen. Dit programma is een combinatie van samenzang, muziek, het kerstverhaal en speeches. De grande finale is natuurlijk de ontsteking van de lichtjes in de boom. Na de ceremonie bij de boom kun je nog genieten van de programma’s op verschillende locaties tot ongeveer 22.00 uur.

https://goudabijkaarslicht.nl/