sluit menu menu

World Press Photo Exhibition in Gouda

In de World Press Photo Exhibition 2023 zie je de beste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar. Indrukwekkende foto’s met elk een eigen verhaal. Verhalen die ertoe doen.

De World Press Photo Contest benadrukt al 66 jaar lang het belang van persfotografie over de hele wereld. De winnende werken van 2023 vertegenwoordigen belangrijke nieuwsgebeurtenissen en momenten die in 2022 over het hoofd zijn gezien door de reguliere media. Ze vestigen de aandacht op enkele van de meest urgente kwesties waarmee de wereld van vandaag wordt geconfronteerd. De foto’s geven je een uniek zicht op de historische protesten in Iran, de vele gezichten van klimaatverandering van Marokko tot Australië, de Russische invasie in Oekraïne, nieuwe realiteiten in het door de Taliban gecontroleerde Afghanistan – en veel meer.

Credits: Onsight Media

Credits: Onsight Media

Welke foto, welk verhaal spreekt jóu het meest aan?
Kom kijken! Want dit najaar komt de internationale fototentoonstelling naar Gouda; de stad van het vrije woord, het drukkersambacht en verdraagzaamheid. En waar anders dan in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20), dé plek in Gouda waar alles draait om (beeld) taal en verhaal? In de Goudse expo en educatieve activiteiten worden drie thema’s extra belicht: identiteit & jeugd, klimaat en democratie & rechtsstaat. De foto’s geven je een bredere kijk op de wereld – en bovenal stof tot nadenken.

Openingstijden
World Press Photo Exhibition in Gouda is geopend van zaterdag 25 november t/m zondag 17 december van 10.00 tot 20.00 uur. Je kunt gewoon naar binnen lopen.

We hebben ook een aantal prikkelarme momenten geprikt: dinsdag 28 november van 9.00 uur tot 10.00 uur, vrijdag 8 december van 9.00 uur tot 10.00 uur en woensdag 13 december van 9.00 uur tot 10.00 uur. Wil je hier gebruik van maken? Laat het aan ons weten via worldpressphoto@chocoladefabriekgouda.nl.

Vervoer: korting bij bus én trein!
Samen met Arriva zorgen we voor makkelijk en voordelig vervoer naar de World Press Photo Exhibition 2023 in Gouda. In alle stads- en streekbussen in de regio worden vanaf 25 november speciale Samenreisdagkaarten verkocht voor maar 9,95 euro! Daarmee kunnen twee tot en met vijf personen naar het centrum van Gouda reizen en weer terug. Handig, want zo hoef je niet meer te zoeken naar een parkeerplaats en spaar je de parkeerkosten uit! Lees meer

Kom je van verder? Dan kun je een voordelig Spoordeelticket kopen. Voor maar 29 euro reis je daarmee op en neer naar Gouda, krijg je een goodiebag én mag je met 50% korting naar de tentoonstelling 'Koninklijke Kunst' in Museum Gouda (op 7 minuten loopafstand). Naar de Spoordeelwinkel

Overnachting
Als bezoeker van de World Press Photo Exhibition 2023 krijg je een exclusieve kans om te verblijven in Best Western Plus City Hotel Gouda met een korting van 15% op het Best Beschikbare Tarief! Om van die aanbieding te profiteren, vermeld je simpelweg 'World Press Photo 2023' bij je reservering (telefonisch of per mail). Naar de aanbieding

Tip
Liefhebber van fotografie? Er zijn meer fototentoonstellingen in Gouda in deze periode. Je vindt ze in de flyer.

Educatief programma

De komst van de World Press Photo-tentoonstelling naar Gouda is een kans voor het onderwijs om aan de slag te gaan met de foto's en de verhalen achter de beelden. Daarvoor is een educatief programma rondom de tentoonstelling gecreëerd. Aan de hand van speciaal geselecteerde foto's van over de hele wereld is een interactieve presentatie, gemaakt door cultuurdocenten van Cultuurhuis Garenspinnerij, worden leerlingen geïnspireerd om op zoek te gaan naar eigen verhalen uit hun eigen leven.